Roestvast staal

Om diverse redenen wordt roestvast staal geglasparelstraald, zodat een glad gematteerd uiterlijk zichtbaar blijft, of het wordt in kleur gecoat om het uiterlijk te verfraaien.

Wij behandelen RVS 304-316 en voorzien via poedercoating diverse artikelen al jarenlang van een mooi en goed uiterlijk, hetgeen in veel RAL kleuren mogelijk is. Bijgaand wat praktijkvoorbeelden (zie foto's).

Glasparelstralen wordt door ons ook uitgevoerd.


Roestvaststaalbewerking

Roestvaststaal - in de spreektaal roestvrij staal genoemd - is de verzamelnaam van een groot aantal staalsoorten die, anders dan 'gewone' staalsoorten, bij blootstelling aan atmosferische invloeden niet gaan roesten. Dit berust op de vorming van een gesloten, beschermende oxidelaag op het metaaloppervlak. Onderzoek heeft uitgewezen dat zo'n laag slechts ontstaat als de legering tenminste 11 procent chroom bevat. Indien de blootstelling zodanig is dat de oxidelaag wordt aangetast en zich bovendien niet kan herstellen, treedt corrosie op. Dat is bijvoorbeeld het geval in een zuur en tevens reducerend milieu en in een milieu dat rijk is aan chloriden.

Nagenoeg alle soorten roestvast staal bevatten naast chroom andere legeringselementen, bijvoorbeeld kobalt, molybdeen, nikkel en titaan. Bij roestvast staal gaat het om circa 200 commercieel verkrijgbare typen. Voorbeelden van gangbare soorten zijn de typen 201, 304, 316, 403, 410, 420 en 446 (AISI-nummers).

Roestvast staal wordt in een beperkt aantal gevallen afgewerkt met email, natlak of poederlak. Voorbeelden zijn spoelbakken, thermisch geļsoleerde leidingen en brievenbussen. Om een goede hechting te verkrijgen, moet roestvast staal mechanisch of chemisch worden voorbehandeld. Incl. het in kleur coaten en moffelen kunnen wij al deze bewerkingen uitvoeren. Zie  de foto's.

  Terug
Pagina:  1  2  
Poedercoaten, Coaten staal, Natlakken