De Henegouwer heeft een rijke historie. Hieronder vindt u enkele foto's uit het archief van de Henegouwer in haar begin dagen tot aan de huidige tijd.

Circa 1959
De Henegouwer  ( JAN )  tel 06 - 111 454 37   tel .  nu,  begon rond circa 1959 met het spuiten van onder meer fietsen en natuurlijk de  bromfietsen.
 Daarbij ging het bijvoorbeeld om het spuiten van fiets-frames en het aanbrengen van transfers en het biezen, al rap werden het bromfietsen en dat in  een tijd waarin alles nog overzichtelijk en gemoedelijk verliep.
De foto rechts laat zien hoe dat in die tijd nog mogelijk was en uitgevoerd
werd, wij zijn begonnen met een glazen onderbeker gemonteerd op een lucht slang van de stofzuiger
en deze  zie foto rechts, was een al wat modernere lak-spuit uitvoering waar een heel goed resultaat mee te behalen was.
De spadborden die daar hangen zijn van een N.S.U bromfiets, een kleine benzine tank ,bouwjaar ca, 1953
NSU bromfiets na het spuiten weer gemonteerd.
NSU-Quicly, bromfiets na het spuiten weer geheel gemonteerd in het kleine werkplaatsje van hem gelegen  aan de TEMPEL- dijk in Reeuwijk.

Circa 1970
Met een buitendienstploeg werden allerlei projecten ter plaatse gestraald en van de benodigde lak of coating voorzien de foto links laat de lucht compressor zien en de bedrijfs wagen, daar kon toen nog alles in, de ladders op het dak, zo eenvoudig ging dat toen nog .ook toen al  ee'n van de eerste coaters die Elektrostatichs airles en airmix elektrostatisch  spoten.

ook grote machine onderdelen werden ter plaatse gestraald en van een prymerlaag en aflak  Wij coaten toen al (Elektrostatich)  met airlesse en airmich  elektrostatisch, ter plaatse aangebracht ,ook mobiele- kranen en bedrijfspanden  bij de Tuinders de verwarmings pijpen in de kassen  werden toen door ons TEAM  met airless -Elektrostatisch  lak apperatuur in een coating  gespoten.

Zowel in de natte lak als in de poedercoating werd electrostatisch gespoten en hierna in een convectie oven op ca 210°C gemoffeld.

Circa 1980
Rond 1980 nam De Henegouwer een voorbewerkingsbad in gebruik en begon  met materiaal te ijzerfosfateren; deze procedure is later vervangen door een  tien Baden, watergedragen chemische voorbewerking, ontvetten - zinkfosfateren - beitsen en geel chromateren. demi water spoeling.en droog stoof.


Circa 1990

Vanaf circa 1990 begon de Henegouwer met het in fasen uitvoeren van 500 m2 nieuwbouw. In 2000 volgde daarop een uitbreiding met 400 m2 nieuwbouw ten behoeve van natlakken en in 2003 werd er een MDF-houtcoatlijn opgezet op een oppervlakte van 780 m2. In 2004 is verder uitgebreid met een glascoatlijn voor gebogen en vlak glas en het aanbrengen van logo's en teksten van afbeeldingen op glaswanden. zie de MDF-hout en kunstof site, rechts bij de home pagina.

Ook op hout en MDF brengen wij afbeeldingen en tekst aan, e.e.a. via zeefdruk en ook in meerkleuren opdruk. Meerdere technieken zijn bij ons mogelijk.


Locatie vanaf de GouweOntgraven van het bouwterrein,  zij aanzicht van de nieuwbouw

Knipoog
Beursfotos

Aluminium

Chemische voorbehandeling

Coaten velgen en onderdelen

Glas

MDF Hout en kunststof

Metaalbewerking

Natlakken

Poedercoating

Roestvast staal
Poedercoaten, Coaten staal, Natlakken