Poedercoaten van MDF (houtvezelplaat) en hout

Geperste houtvezelplaat, ofwel Medium Density Fiberboard, wordt al enige jaren met wisselend succes gepoedercoat in Engeland, de Verenigde Staten, Duitsland en sinds kort in Nederland. De Henegouwer heeft de nieuwe poedercoatlijn in gebruik, waar MDF en sommige houtsoorten gepoedercoat kunnen worden.

Op het MDF - hout - glas - en trespaplaat kunnen wij tekst en/of uw logo en/of afbeeldingen in meerkleuren aanbrengen, zowel via zeefdruk als ook in drukinkt en 2-komponenten lak uitvoering.

Tot heden kan deze techniek alleen toegepast worden op vlak materiaal, maar wij blijven in ontwikkeling, opdat ook dikker en gebogen materiaal bewerkt kan worden.


Toepassing

Dankzij de lage smelttemperatuur bestaan er talrijke mogelijkheden voor hittegevoelige substraten. De filmopbouw ( smelten, vloeien, benatten) en het werkelijke vernetten kunnen van elkaar gescheiden worden. De thermische druk op het substraat (bijvoorbeeld MDF) is dermate laag dat er geen beschadigingen van het substraat optreedt.
In de toekomst zullen toepassingen op kunststoffen, in de vorm van composieten, of combinaties van metaal en kunststof mogelijk zijn.


Ervaring in de markt


De eerste installatie voor het poederlakken van MDF onderdelen werd voor het eerst door Stilexo (U.K.) in gebruik genomen en dit volgens het gepatenteerde systeem van Triab (UV Speed-oven).
Met deze nieuwe installatie kunnen zowel UV-poederlakken als conventionele poederlakken gebruikt worden. Deze combinatie biedt de klant een grote flexibiliteit omdat niet alle gelakte onderdelen aan de hoge kwaliteitsnormen van UV-poederlakken moeten voldoen. Onderdelen kunnen tevens met lage temperatuur poeder gespoten worden.

Naast de UV installaties om MDF en hout te lakken bestaan er ook installaties om thermisch hardende poeders te verwerken.

  Terug
Pagina:  1  2  
Poedercoaten, Coaten staal, Natlakken