Glas

Wij lakken-spuiten ook gehard glas,. dit wegens zijn lage oppervlaktespanning zeer veeleisende substraat is dankzij een speciaal procédé toch van een uitstekende kleurlaklaag te voorzien.


Wij kunnen ook uw logo-tekst of afbeeldingen in meerkleuren aanbrengen, zowel door via zeefdruk als opdruk; ook vloerpanelen met meerkleurendruk behoort tot de mogelijkheden.
Wij kunnen dit in RAL- en NCS-kleuren coaten en moffelen.
Wij hebben hiervoor een complete infra-rood lakstraat operationeel.

Het resultaat is een fraai uiterlijk voor een veelheid van toepassingen, zoals façades, tafel- en aanrechtbladen, wanden van ontvangstruimte, douchecabines, sauna's, deuren, veiligheidsglas enz.
Het coaten van glas combineert de onderhoudsvriendelijkheid en goede hygiënische eigenschappen van het materiaal met de veelzijdige kleur- en sfeermogelijkheden die lakverwerking aan interieur- en architectuur van oudsher al biedt.

Colorlite is een gekleurd veiligheidsglas, opgebouwd uit hardglas en een speciale glascoating. Het is toepasbaar buiten als gevelbekledingsmateriaal in geventileerde gevels en binnen als wandbekledingsmateriaal. Door het flexibele productieproces is Colorlite in een groot aantal verschillende kleuren leverbaar; zelfs metallic-kleuren behoren tot de mogelijkheden! De panelen hebben een grote krasbestendigheid en zijn volkomen dicht en vlak.


COLORLITE, veiligheidsglas met kleurcoating


Materiaal

Colorlite-panelen worden standaard geleverd in blank gehard floatglas. Op aanvraag zijn ook andere glassoorten leverbaar; brons, groen, grijs of blauw glas, waarmee speciale effecten kunnen worden verkregen.


Fabricagemethode

Nadat het glas thermisch is voorgespannen, wordt een polyurethan hydroxylacrylaatcoating aangebracht. De glasranden zijn afgescherpt en gedeeltelijk meebehandeld, tenzij speciale afwerkingen gevraagd zijn. Na de productie kunnen aan Colorlitepanelen geen bewerkingen meer worden uitgevoerd. Het gewenste eindproduct dient dus in de gewenste vorm besteld te worden.


Kleur

Colorlite-panelen kunnen in alle kleuren worden geproduceerd. De RAL- en NCS-kleurenwaaiers kunnen daarbij als referentie dienen.

Ook speciale metallic-kleuren zoals RAL 9006 en RAL 9007 zijn leverbaar. Het glas heeft in blanke uitvoering een enigszins groene tint. Afhankelijk van de gekozen kleur geeft dit een meer of minder sterk effect. Colorlite-panelen worden in een volledig dekkende uitvoering geleverd. Een verschil in glasdikte of de glaspartij kan verschil in kleur opleveren. Daarom wordt aangeraden om de benodigde hoeveelheid in één keer te bestellen.


Vorm en afmetingen

Qua vorm zijn er met colorlite veel mogelijkheden: de platen kunnen rechthoekig, vierkant of in elke gemodelleerde vorm worden geproduceerd. Tevens kunnen er bevestigingsgaten in het eindpaneel worden aangebracht. Ook gebogen vormen zijn, - op aanvraag - mogelijk. De standaarddikten van de panelen zijn 4, 5, 6 en 8 mm.


Advies
Voor afwijkende uitvoeringen, borstweringconstructies en dergelijke kunt u vrijblijvend onze technische specialisten raadplegen; e.e.a. doen wij in samenspraak met onze glasleveranciers. Zij zullen u met alle technische vraagstukken graag van dienst zijn.


Technische specificaties:

Materiaalsterkte
buigsterkte circa 180N/mm²
elasticiteitsmodulus 7,5N/mm²

Oppervlakte-eigenschappen
hardheid (glaszijde) 6 à 7 (schaal van Mohs)
slijtvastheid (glaszijde) 16 maal die van graniet

Thermische eigenschappen
uitzetting liniaire uitzettingscoëfficiënt (a): 9x10-6 K-1
geleiding warmtedoorgangscoëfficiënt (k): 6,0 W/(m2-K)

Optische eigenschappen
kleurechtheid 4-5 volgens grijsschaal
reflectievermogen 3 à 4% en hoger

Garantie
1 jaar garantie, mits gemonteerd volgens de voorschriften.

  Terug
Pagina:  1  2  
Poedercoaten, Coaten staal, Natlakken