Aluminium
Het veelzijdige, lichtgewicht aluminium wordt als gevelbeplating veel in de bouw gebruikt. Ook extrusieprofielen en gietaluminium onderdelen zijn bekende toepassingen van dit materiaal. Aangezien aluminium amfoteer is (zowel gevoelig voor zure als basische milieus) moet zowel het ontvetten als het beitsen zeer nauwkeurig gebeuren, onder continu toezicht. Verschillende soorten van aluminium (extrusie, plaat e.d.) mogen ook niet gelijktijdig behandeld worden.

Een hoogwaardige toepassing is te zien in het verkeer: matrixborden voor verkeerspanelen krijgen een meerlaags poedercoating over een chroomhoudende conversielaag.

deze chemische voorbewerking , het 6 waardig geel chromateren , doen wij na 14 jan.2015 niet meer.

Dit is nu vervangen  door een chroomvrij , watergedragen voorbewerking.

Voor verzinkt staal is dit een verbetering omdat nu ook op de dikte zijde, danwel de knipkant van elektrolithisch verzinkt staal nu ook een passende conversielaag krijgt, dus een uitstekende hechting en corosie bescherming.


Zink + Verf = Duplexsysteem
Thermisch verzinkt staal kan worden voorzien van beschermende organische deklagen, zoals verfsystemen, poederlakken en kunststofbedekkingen. Dit wordt algemeen het duplexsysteem genoemd.

Het aanbrengen van een dergelijke organische deklaag is lang niet altijd nodig, omdat de zinklaag het staal afdoende beschermt tegen roestvorming.

In sommige gevallen is het gewenst een extra beschermingslaag op het verzinkte staal aan te brengen. Wij geven enkele voorbeelden;

a. Als de staalconstructie in een bijzonder agressief milieu staat opgesteld, b.v. vlak bij of in zee of in een zuur milieu.

b. Als onderhoud of herstel praktisch onuitvoerbaar of zeer kostbaar is, b.v. wanneer de constructie moeilijk bereikbaar of continu in bedrijf is.

c. Bij een dunne zinklaag die het staal niet lang genoeg beschermt, b.v. bij Sendzimir- of elektrolytisch verzinkt staal.

d. Als esthetische of functionele redenen een bepaalde kleur vragen, b.v. bij verkeersinstallaties.

  Terug
Pagina:  1  2  
Poedercoaten, Coaten staal, Natlakken