Poederlakken
Poederlakken kunnen wij coaten en leveren volgens de RAL kleurenwaaier, maar ook volgens uw kleurstaal is dit mogelijk, met een minimum van 200 kg per kleur. Wij kunnen dit leveren in hoogglans -zijdemat- alsmede in diverse structuren en metallics.

Onder een poederlak of -coating verstaat men een deklaag van een organisch materiaal aangebracht op een metalen ondergrond. Deze deklaag dient ter verfraaiing en/of bescherming. Het karakteristieke van poederlak is dat het materiaal aangebracht wordt vanuit een poeder-luchtmengsel. In tegenstelling tot verf (natlak) maakt men bij de applicatie dus geen gebruik van oplos- en verdunningsmiddelen.

Poederlak dient altijd gemoffeld te worden; dit kan vanaf ca. 130 tot 210, e.e.a. is ook afhankelijk van waaruit het te coaten object van gemaakt is. Wij coaten staal - verzinkt staal - aluminium - R.V.S. - glas en M.D.F.


Poedersoorten
Evenals bij verf (natlak) treft men in een poederlak twee hoofdbestanddelen aan, namelijk: -het bindmiddel -het pigment Er bestaan ook niet-gepigmenteerde poederlakken, zoals blanke lakken of vernissen bij verf.


Bromfiets - museum--jan.
Poedercoaten, Coaten staal, Natlakken